Balises Épices

Smaak versterken met ingrediënten

Welkom in de wondere wereld van de pitten, zaden en andere smaakmakers. Ze toveren je gerechten naar een hoger niveau, zorgen voor extra energie en voegen unieke smaken toe. Tijd om je horizon te verruimen!

Pitten & zaden

Al zijn ze klein en fijn, pitten en zaden liften tal van gerechten naar een hoger niveau. Dat smaakt naar meer en daarbovenop krijg je extra energie cadeau.

Extra voedzaam met chiazaad

  • Chiazaad is een bron van omega 3-vetzuren. Daarnaast zit het vol belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten. 
  • Chiazaadjes worden vaak gebruikt om pudding, confituur of smoothies te maken.

Topping van pompoenpitten

  • Pompoenpitten bevatten veel onverzadigde vetzuren, magnesium en zink.  
  • Je gebruikt ze vooral als garnering. Met wat geroosterde pompoenpitten maak je een najaarssalade helemaal af. 

Meer bite met sesamzaad

  • Sesam bevat onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E en B en mineralen. 
  • Door zijn pittige smaak heeft sesam vele toepassingsmogelijkheden. Daarnaast geeft het extra structuur aan je gerechten.
  •  

Zoetzure toets van gojibessen

  • Gojibessen zijn kleine langwerpige besjes, rijk aan vitamine C, selenium en ijzer. Je koopt ze altijd gedroogd. 
  • Ze smaken zoet en hebben een lichtzure toets.
  • Gojibessen vormen een geweldige toevoeging aan salsa’s, smoothies, soepen en roerbakgerechten.

Natuurlijke smaakmakers

Wil je jouw gerechten op smaak brengen zonder heel wat zout en kruiden toe te voegen? Geef je keuken dan eens een boost met deze smaakoppeppers:

Ansjovisfilets

  • Ansjovis is een natuurlijke smaakmaker en ideaal om wat flauw smakende gerechten meer pit te geven.
  • Te gebruiken als zoute toevoeging in sauzen, bij pasta’s of in dressings en vinaigrettes.

Kappertjes

  • Kappertjes hebben een frisse, peperige en pikante smaak.
  • Ze worden vaak gebruikt ter garnering, maar ze zijn ook erg lekker in salades.

Piccantina

  • De licht pikante smaak van deze peper is ideaal als smaakmaker in sauzen.
  • Lekker in Zuid-Amerikaanse en Aziatische gerechten.

Gember

  • De sterke, pittige smaak van gember geeft gerechten en dranken een bijzonder accent.
  • Gember is lekker in Aziatische gerechten.

Citroengras

  • Citroengras heeft een frisse smaak: een combinatie van citroen, limoen en kokos. 
  • Dit aromatische kruid is dé smaakmaker van de Aziatische keuken.

Vissaus

  • Vissaus wordt gemaakt van gedroogde vis en smaakt heel zout.  
  • Deze smaakmaker wordt in de keuken van Zuidoost-Azië overal gebruikt waar wij zout zouden toevoegen.