Wat drink je bij kip of steak?
Balises

Wat drink je bij kip of steak?

Een zomers slaatje met kip gaat prima samen een lichte, subtiele wijn. Een steak op de barbecue vraagt om weerwerk van een robuustere, rode wijn. Wij kozen deze toppers voor jou. It's a match!

Wat drink je bij een slaatje met kip? 

Een zomerse aubergineslaatje met kip gaat prima samen met veel verschillende wijnen en bieren. Dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. We zijn streng geweest en hebben voor jou een kiplekkere selectie gemaakt.

Bardolino Chiaretto Pasqua

  • Bardolino, Italië, 75 cl
  • Zalmgrijze kleur, verfijnde, rijke neus. Sappige en volle smaak met een klein bittertje in de finale.
  • Past voortreffelijk bij lichte salades. Ook een dikke aanrader als aperitief!
Bardolino Chiaretto Pasqua
Cellier de la Gavotte

Cellier de la Gavotte

  • Côtes de Provence, 75 cl
  • Complexe en krachtige rosé, rijke, fruitige smaak en lange afdronk.
  • Absoluut niet de eerste de beste rosé. Past prima bij slaatjes en bij lichte pastagerechten.

Beaujolais Villages Marc Jambon

  • Gamay, 75 cl
  • Intense kleur, fijne neus van kersen en zwart fruit. Elegante smaak met mooie zuren.
  • Rode wijn met een zomers slaatje met kip? Een geslaagd huwelijk, dankzij zijn elegante smaak.
Beaujolais Villages Marc Jambon

Wat drink je bij een steak?

Een stevige steak vraagt om een stoere rode wijn met wat tannines. Deze jongens hebben genoeg body om de steak weerwerk te bieden, maar bieden ook de nodige souplesse en elegantie.

Serbal Malbec

  • Atamisque, Uco valley, Argentinië, 75 cl
  • Hoog geconcentreerde wijn, stevige structuur en een fruitige, zijdeachtige smaak.
  • Een geslaagd combo. Smelt als het ware op je tong, een feest voor je smaakpapillen.
Serbal Maldec
Col Saint-Poncian

Col Saint-Poncian

  • Saint-Chinian, 75 cl
  • Brede, sappige smaak met veel complexiteit en vooral finesse.
  • Ideale match voor een goed gekruide steak.

Les Hauts de Cairanne

  • Côtes du Rhône Villages, 75 cl
  • Rijke geuren van zwart fruit, kruiden en een koffietoets. Vol en krachtig, maar toch soepel.
  • Topper bij steak, met dank aan zijn fluweelachtige tannines en elegantie.
Les Hauts de Cairanne