Gehaktbrood met appeltjes, rozijnen, appel- en abrikozencompote en frisse sla PT2H 4 portions 150 g beurre Spar 60 g raisins secs Spar 600 g haché mélangé 80 g chapelure 200 g sucre gélifiant 4 cl calvados 100 g pommes Pink Lady 1 brin thym 1 brin romarin 100 g abricots 2 jaunes d'oeuf 2 pommes Belgica 2 oignons 1 citron 1 orange 1 étoile de badiane (anis étoilé) 1 bâton cannelle 1 laitue huile d’olive grecque Boni Selection

Gehaktbrood met appeltjes, rozijnen, appel- en abrikozencompote en frisse sla

9d1327b066932fa7c996c1bc00577c6a1f70d08629d99fd76d82631dd9a0dbf9.jpg

Préparer ce plat en suivant ces étapes

  1. Compote: schil de appelen en spoel de abrikozen. Snij beide in grove stukken. Zet op in een steelpan met de geleisuiker. Voeg de zeste en aromaten toe. Breng aan de kook. Laat dan op matig vuur de vruchten garen. Haal na 10 min de compote van het vuur en giet in bokaaltjes. Laat afkoelen.

  2. Schil en snij de belgica appelen in kleine blokjes. Laat deze eventjes met de rozijnen weken in calvados.

  3. Pel de ui en snipper fijn. Haal de rozemarijnblaadjes van de steeltjes en hak fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 175°C.

  5. Meng de eidooiers, de uisnippers, de appelblokjes, de rozijnen, het paneermeel en de gehakte rozemarijn onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Meng de calvados, waar de rozijnen en appelblokjes in geweekt hebben, onder het gehakt.

  6. Maak een ‘broodje’ van het gehakt. Bak alle zijden krokant in hete boter op een matig vuur.

  7. Laat 35 à 45 min verder garen in de voorverwarmde oven.

  8. Pluk de sla, spoel ze en zwier vervolgens goed droog.

  9. Snij mooie sneden van het gehaktbrood. Serveer de compote erbij en een frisse gemengde sla, afgewerkt met wat olijfolie.