Eco-challenge: Bartel vs. Vinz

We proberen allemaal stap voor stap duurzamer en bewuster te leven. En te eten. Als jij straks broodbeleg in je winkelwagentje legt, heb je graag dat het niet alleen lekker is, maar ook een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk heeft. Met de Eco-score wordt milieubewust kiezen een heel stuk makkelijker.

We beleven graag samen gezellige moment, met goed eten. Maar kan dat ook ecologisch? Welkom bij de Eco-challenge! Op het menu: Waldorf-risotto op ecologische wijze.

Wie shopt de ingrediënten met de beste Eco-score?

Vlaams tv-gezicht Bartel Van Riet en de Brusselse ex-radiopresentator Vinz Kanté namen de proef op de som en gingen de Eco-challenge aan. Voor de boodschappen gaan ze naar de Spar-winkel in hun buurt. Hoe goed slagen ze erin om één van onze recepten na te maken? En kunnen ze dat ook nog eens op ecologische wijze? Je ontdekt het in deze video!  

Zelf waldorf-risotto maken

Dat ziet er goed uit, toch? Ga zelf aan de slag met ons recept. Lukt het jou om net zo'n goede Eco-score te halen?

waldorf-risotto-eco-challenge.png

Eco-score raadplegen?

Het is eenvoudig:

  1. Download de Xtra-app.
  2. Scan de barcode van je product.
  3. Ontdek de Eco-score.
eco-score.jpeg

Vlot en milieubewust kiezen met de Eco-score

De Eco-score maakt ecologisch winkelen heel simpel: hoe meer A’s en B’s je in je winkelkar legt, hoe beter voor het milieu. En da’s iets waar we bij Spar met plezier onze schouders onder zetten. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer over de Eco-score