Bagel met mimosa van ei en roquefortsaus

Bagel met mimosa van ei en roquefortsaus

Allergènes

Oeufs et Lait. Peut contenir d'autres allergènes.

Préparer ce plat en suivant ces étapes

  1. Kook de eieren hard gedurende 10 min. Pel ze en plet ze fijn met een vork tot mimosa.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de bieslook fijn.

  3. Roer de sjalot, de bieslook en het gerookte paprikapoeder onder het ei. Kruid met cayennepeper en zout.

  4. Smelt een klontje boter in een sauspan. Roer de bloem er met een klopper door en laat goed drogen. Voeg de melk langzaam en al kloppend toe.

  5. Laat de bechamelsaus 2 min al roerend doorkoken.

  6. Roer de roquefort er van het vuur door. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.

  7. Bak de bagels 3 à 5 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

  8. Snij middendoor en beleg met mimosa van ei.

  9. Lepel de kaassaus erover en gratineer onder de grill van de oven.

  10. Werk af met enkele blaadjes peterselie.