Chou-fleur grillé, pois chiches et tomates cerise

502413ccca913e4b6176b7aaa6a959561e44a6fcff212b1130760bb47aec84b0.jpg

Allergènes

Gluten et graines de sésame. Peut contenir d'autres allergènes.

Préparer ce plat en suivant ces étapes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de citroen in partjes.

  3. Pel en snipper de look fijn.

  4. Snij de bloemkool middendoor, verwijder de harde stam, breek de roosjes los en snij ze in plakjes.

  5. Doe de bloemkoolplakjes in een kom samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten en citroenpartjes.

  6. Schep de look en olijfolie erdoor. Zorg dat alle groenten bedekt zijn met een laagje olie en voeg zo nodig meer toe.

  7. Kruid met espelettepeper, zeezout en versgemalen zwarte peper.

  8. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de groenten erover uit.

  9. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om.

  10. Schep de kerstomaatjes erdoor en plaats nog 10 min terug in de oven.

  11. Tahinidressing: doe water, citroensap, azijn en look in het hakmolentje en mix. Voeg de tahini toe en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Doe de couscous in een maatbeker en overgiet met een gelijke hoeveelheid kokende bouillon, laat 5 min rusten.

  13. Roer de couscous los met een vork.

  14. Verwijder de partjes citroen en bestrooi de geroosterde groenten met fijngesneden peterselie.

  15. Serveer de groenten over de couscous en werk af met de tahinidressing.

Toujours près de chez vous
L'amour du métier
Délicieusement frais
Meilleure qualité